Hvis du er en af de mange danskere, som synes, at det er umuligt at finde rundt i den jungle det er blevet at finde et sted at bo, så er dette indlæg for dig.

Her vil vi give dig nogle tips til, når du skal på jagt efter din nye lejebolig.

Det kan for mange være et mareridt at skulle finde en ledig lejebolig. Det skyldes, at der de seneste mange år har været mangel på lejeboliger i Danmark.

Hvert år søger tusindvis af danskere efter en ny lejlighed, og det lægger stort pres på boligmarkedet. Derfor får du her nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis du går og mangler en lejebolig.

“Skriv dig op i god tid – i rigtig god tid”

Boligforeninger

Der findes efterhåneden mange boligforeninger i Danmark, og ofte er de boliger, der lejes ud gennem disse, billigere end dem man finder hos private udlejere.

Derfor kan du med fordel skrive dig på venteliste i en boligforening.

Der er dog lang ventetid på mange af disse boliger. Du skal derfor skrive dig op i god tid – i rigtig god tid – hvis du vil have håb om at finde en lejlighed herigennem. Men skriv dig op!

Af populære boligforeninger kan nævnes KAB, Domea, AAB og Lejerbo. Men der findes adskillige andre, som du nemt kan finde med en hurtig søgning på Google.

Boligsøgning gennem boligforeninger er den “nemme og passive” møde at søge efter en bolig. Du vælger bare de boliger, som du er interesseret i, læner dig tilbage og venter til det bliver din tur i køen.

Du slipper dermed for at skulle i dialog med diverse udlejere og skulle forsøge at overbevise dem om, at du er den rigtige kandidat til at bo i lejemålet.

Det koster som regel kun et par hundrede kroner om året at være skrevet op i en boligforening, så der er ingen grund til at lade være, hvis du alligevel er ude i god tid.

“Boligsider er blevet den mest populære kilde til at søge efter lejligheder”

Boligsider

Boligsider på internettet er blevet den klart mest populære kilde til at søge efter lejligheder. Og grundet den store efterspørgsel på ledige lejeboliger, dukker der hele tiden nye boligsider frem.

Nogle af disse sider er selvfølgelig mere unikke end andre, men der er mange af dem, og de er blevet vores “go to” måde at finde vores nye drømmelejlighed.

Kun få af disse boligsider er gratis, men langt de fleste kræver betaling af et fast månedligt gebyr på ca. et par hundrede kroner. De fleste betalingssider lader dig dog se billeder af alle deres ledige boliger, inden du betaler. Du betaler således først, når du skal bruge kontaktoplysningerne på udlejeren.

Der findes imidlertid også boligsider, hvor man betaler for oplysninger om, hvilken anden boligside, der udbyder lejligheden. Dette kan måske virke en smule underligt, når du i princippet ikke betaler for noget. Men disse boligsider har ofte langt flere boliger at vælge imellem, da de videreformidler de lejeboliger, der listes på de øvrige sider.

Boligsider skal bestemt ikke undervurderes. Og selvom de er mere succesfulde for udlejerne ende for lejerne, er de den hurtigste måde at komme i kontakt med en udlejer.

Hvis du mangler et sted at bo, og du ikke har tid til at stå skrevet op på en venteliste i flere år, kan det klart anbefales at bruge en af de mange boligsider, selvom de er dyrere end de øvrige metoder.

Her er 7 boligsider du skal kende, når du søger lejebolig.

“Netværk er blevet det mest effektive værktøj til at finde en lejlighed”

Brug dit netværk

Har vi efterhånden ikke allesammen set opslagene på Facebook, hvor folk på mere eller mindre kreative måder forsøger at sælge sig selv til sit netværk i håb om, at de kender nogen, der kender nogen, som har en ledig lejlighed.

Det kan umiddelbart virke desperat blot at råbe om hjælp ud i det blå, men der er altså en grund til, at så mange gør det. Det virker nemlig!

Netværk er blevet det nok mest effektive værktøj til at finde en lejlighed. hvis du har denne mulighed, kan jeg derfor kun opfordre til, at du bruger den.

De fleste af vores venner og bekendte har intet imod at dele et enkelt opslag eller to, og man skal ikke undervurdere, hvor mange mennesker et opslag på de sociale medier kan nå ud til.

Hvis du vil prøve at bruge dit netværk, kan det anbefales, at du gør noget for at skille dig ud. Denne fremgangsmåde er efterhånden blevet så populær, at man ikke længere lægger mærke til de mange opslag, medmindre der er noget særligt ved dem.

Og så har denne fremgangsmåde i øvrigt den klare fordel, at den er helt og aldeles gratis at benytte.

“Kun de færreste kan komme i betragtning til en af disse boliger”

Akutboliger hos kommunen

Hvis du er særligt udsat kan du muligvis få hjælp fra kommunen.

Det kræver som regel, at der er tale om helt særlige tilfælde, som f.eks. at du er mindreårig eller socialt udsat.

Særligt i de større byer, kan der være rift om disse, og det er ikke en boligsøgningsmetode, der kan anvendes af alle, da kun de færreste overhovedet kan komme i betragtning til en af disse boliger.

Men hvis du er en af dem, der står i en helt særlig situation, er det en god idé at kontakte din kommune for at høre, om de har en akutbolig til rådighed. Og husk på, at det i hvert fald ikke kan skade at spørge.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det kan være en mulighed for dig, skal du kontakte den kommune du bor i og spørge dem.

“Jo mere du skiller dig ud, jo større er sandsynligheden for, at folk husker dig”

Tænk ud af boksen

Hvis du gør som alle andre, må du forvente at få samme resultat som alle andre. Derfor kan det være en fordel at finde på alternative måder at søge lejlighed på.

Den der tænker ud af boksen belønnes ofte for sin kreativitet.

Men hvad vil det egentlig sige at tænke ud af boksen? Og hvad har det overhovedet at gøre med boligsøgning?

Du kan eksempelvis lave en sjov Youtube-video, som du kan dele på de sociale medier, eller dele flyers ud i de områder du gerne vil bo i. Kun fantasien sætter grænser.

Hvis du finder en måde at skille dig ud fra resten af de boligsøgende på, kan du nå ud til langt flere relevante modtagere. Og jo mere du skiller dig ud, jo større er sandsynligheden for, at folk husker dig.

Så det er bare med at få tankerne i gang!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.