Lejekontrakten

Kontrakttyper, Typeformular A9, Depositum og forudbetalt leje, Særlige vilkår - § 11, Tidsbegrænsning, Urimelige vilkår.

Husleje

Hvilke regler, Beregning og fastsættelse af huslejen, Forhøjelse af huslejen, Klage over huslejens størrelse.

Vedligeholdelse

Indvendig vedligeholdelse, Udvendig vedligeholdelse, Udlejers pligter, Lejers pligter, Mangler ved lejemålet, Skimmelsvamp.

Lejemålets brug

Fremleje, Delvis fremleje, Ægtefæller, Samlevende, Ændringer og installationer, Bytte, Afståelse.

Opsigelse og ophævelse

Lejers opsigelse, Udlejers opsigelse, Paragraf 82 og 83, opsigelsesfrister, Ophævelse af lejemål, Udsættelse via fogedretten.

Fraflytning

Opsigelsesperioden, Istandsættelse af lejemålet, Flytteopgørelse og flyttesyn, fraflytningsrapport, Tilbagebetaling af depositum.

Seneste indlæg

Lejelovens § 83: En komplet gennemgang

Lejelovens paragraf 83: En komplet gennemgang

Lejelovens regler om opsigelse er komplekse. Her får du en komplet gennemgang af, hvornår der kan ske opsigelse i medfør af lejelovens § 83.

Lejelovens § 82: En komplet gennemgang

Lejelovens paragraf 82: En komplet gennemgang

I lejelovens § 82 findes de typer af lejemål, som udlejer altid har ret til at opsige. Her får du en gennemgang af, hvordan bestemmelsen anvendes i praksis.

Så meget kan udlejer kræve når du flytter (Infografik)

Så meget kan udlejer kræve når du flytter (Infografik)

Få et overblik over, hvor meget din udlejer kan kræve til betaling af istandsættelse af din lejebolig, når du skal flytte.

Eksperter i lejeret

Om Lejeblog

Lejeblog er skabt af uddannede jurister, der er eksperter inden for lejeret. Med vores specialiserede viden om lejeret har vi skabt en side, der både kan bruges til at søge inspiration, og til at finde svar på juridiske problemstillinger

Viden om lejeret

Her på siden har vi skrevet en masse om lejeret. Vi har både lavet 6 sider om generel lejeretlig viden. Derudover har vi lavet en blog fyldt med dybdegående indlæg.